Ligger just nu vaken och det kliar och kryper i min hud

Linn kan inte sova på grund av en intensiv allergiklåda och beskriver hur det är att leva med dermografism om man undviker att ta sin allergimedicin.

(Ett nytt fönster öppnas)

kliar och kryper i min hud

Ligger just nu vaken och det kliar och kryper i min hud. Jag har försökt undvika att äta allergimedicin och då blir det såhär. Ryggen är full med svullna vita ränder efter att jag kliat mig. Dermografismen visar sitt rätta jag. Jag vill inte äta medicin! Blir trött av det.

När jag dock äter 1 tablett av allergimedicin per dag går det bättre. Visst kliar det även då, men inte såhär intensivt. Huden blir bara röd när jag kliar mig då jag äter medicin. Då svullnar den inte upp sådär vitt. Vi ska se vem som är envisare. Jag eller nässelutslagen!

Min hud känns ibland het pga. nässelutslag. T.ex på hakan ibland och känslan av att det bränner uppstår. Och huden känns stel och lite bortdomnad.

Jag hoppas slippa ifrån den här kroniska hudsjukdomen jag fått. Och jag hade önskat att nån delade med sig av mer information än jag fått.

För mig börjar kliandet vid sovdags. Jag kliar så hårt att min hud börjar svida. Det är jävligt jobbigt när det kliar överallt och ibland får man en känsla att man vill storgråta. Ibland känns det som man kommer att bli tokig. Igen så slipper du det där om du äter medicinen. Men jag vill se hur min kropp och humör reagerar utan det. Vi får se hur länge jag orkar kämpa emot…


Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Linn
Källor: Linn

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *