Från att inte vara allergisk alls till kroniska nässelutslag

Åsa har aldrig tidigare haft några allergier men drabbas nu regelbundet av nässelutslag. Hon tror att den utlösande faktorn beror på stress och är orolig för hur mycket medicin hon kan ta.

(Ett nytt fönster öppnas)

Från att inte vara allergisk alls till kroniska nässelutslag

Är en 40 årig kvinna som aldrig varit allergisk mot något tidigare. Har nu haft nässelutslag i 7 månader, tror att den utlöstes av en hårfärgning jag gjorde hemma i kombinations med en stressig vardag. Har haft kontakt med läkare som säger att han inget kan göra förutom att han gav mig rådet att smörja in mig med en lotion där jag hade utslagen, då han menade att det i många fall gick över till att bli eksem om huden blir för torr vilket den blir i och med värmehöjningen vid utslagen.

Äter receptfria antihistamin tabletter dagligen, långt över rekommenderad dos, men enligt läkaren kan man ej ta för mycket. Detta kostar mig över 1000 kr i månaden, bara på medicin.

Mina besvär utlöses när jag kliar på huden främst på kvällen, och vid kyla och sol blir jag röd och det hettar i ansiktet. Har lätt för att bli brun men vet inte om jag vågar sola i sommar.

Börjar bli riktigt trött på det här och funderar på hur mycket medicin man egentligen kan äta. Har försökt undvika kost som kan ge allergier samt färgar håret hos frisör. Misstänker att det är stressrelaterad och vet inte riktigt hur jag ska gå vidare, har ett jobb med hög chefsposition och kan inte bara sluta på arbetet, men inget hjälper. Kommer kontakta läkare för fortsatt rådgivning .


Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Åsa
Källor: Åsa

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *