Jag får enorma utslag på rumpan och låren av sol och värme

Katarina får nässelutslag av sol och värme och har lidit av detta under många år. Hon berättar hur hon lärt sig leva med det, men tycker det är konstigt att det aldrig försvinner.

(Ett nytt fönster öppnas)

Utslag på rumpan och låren av sol och värme

Jag får enorma utslag runt rumpan och på låren av sol/värme, det är de typiska utslagen av röda ilskan och kliande utslagen. Jag gick väldigt många år utan att veta att man kunde få antihistamintabletter som hjälper. Sen dess har jag fått antihistamin utskrivet, plus en kräm som är suverän, så nu har mina somrar blivit mycket mer behagliga och jag kan till och med vara på stranden en hel dag utan att få utslag.

Däremot har jag märkt att jag efter en dag på stranden måste hålla mig sval, så därför använder jag bara svala bomullskläder som luftar. Igår gjorde jag misstaget att ha på mig ganska syntetiska kläder som inte luftar och idag har jag stora utslag igen. Vad som förvånar mig är att jag har haft det här i över 17 år snart, det står överallt att urtikaria vanligtvis försvinner med tiden men jag fick detta när jag var runt 22 år och nu är jag snart 39 år och får fortfarande utslag.

Men jag har lärt mig att leva med det här och nu bor jag ju i Sverige där det inte är så jättevarmt (tidigare bodde jag många år i Italien och då var det besvärligt under somrarna) och som sagt med antihistamintabletter så går det alltid över.


Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Katarina
Källor: Katarina

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *