Nässelutslag på fjällvandringen

Mimmi har vandrat i ett kallt och regnet fjällen och berättar att de tajta och varma kläderna orsakat kliande nässelutslag, som liknar vattkoppor, över hela kroppen.

(Ett nytt fönster öppnas)

Nässelutslag på fjällvandringen

Jag har aldrig haft problem med huden, aldrig haft eksem eller oklara utslag. Kom precis hem från en helg i fjällen som bestod av vandring (ca 8 grader kallt och regnigt, hade varma kläder och regnjacka) bad i badtunna och för lite vätskeintag. Detta resulterade i att jag upptäckte att jag fick fullt av röda prickar över hela bröstet, armarna, ryggen och halsen.

Det kliar och sticker och jag visste inte vad det var först då jag annars har väldigt jämn och problemfri hud. Det ser verkligen hemskt ut. Om jag inte redan hade haft vattkoppor skulle jag nästan tro att det var det. När jag läste om värmeutslag förstod jag att jag haft på tok för åtsittande kläder som inte lät min hud andas och att jag nog satt varje kväll allt för länge i den heta badtunnan.

Nu, 2 dagar senare, är de fortfarande lika illröda och kliar och jag försöker lindra med sval dusch, lösa kläder och hudkräm (läst att man ska undvika detta dock men det lindrar kliet). Blev väldigt rädd när de först kom men antar att de försvinner av sig själv efter några dagar. Men i framtiden skall jag verkligen tänka på att ha bättre kläder och dricka med vatten.


Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Mimmi
Källor: Mimmi

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *