Hettande utslag i ansikte och nacke

”Mina nässelutslag har aldrig kliat, bara brinner i huden som om någon eldar på den” skriver Monika som beskriver hur hennes hettande utslag tär på hennes kropp och psyke.

(Ett nytt fönster öppnas)

Hettande utslag i ansikte och nacke

Fick en allergisk reaktion december den 17, blev varm nästan kokade i ansikte, hals och axlar. Sen den dagen har jag haft svidande hettande utslag på halsen, samma ställe. Blir värre av antihistamin. En läkare tror på kroniska nässelutslag, och dom andra fyra läkarna säger att primärvården inte kan hjälpa mig. Dessa vad de nu är blossar och hettar och inget hjälper, varken krämer eller nåt annat. Har tappat 7 kg i vikt och hittar inget bot. Outhärdligt liv. Och antihistaminet ger mig sprängande huvudvärk. När de börjar bränner de i huden och ansikte och hals kokar på ren svenska. Resten av kroppen fryser och jag kan inte prata pga frossan när de händer. Huden på halsen där nu de så kallade nässelutslagen är, är så illa att allt svider och man ser att huden är sliten.

Kan nässelutslag vara på samma ställe i 3.5 mån varenda dag? Och varför får man avslag på en remiss till hudläkare pga. kroniska nässelutslag som läkaren skrivit. Primärvården kan inget göra och jag ska skicka runt en enskild remiss? Varför finns vården, och varför betalar man skatt om ingen läkare kan skriva en fullgod remiss så man kan få bättre hjälp. Jag sitter i en återvändsgränd där ingen vill hjälpa mig och detta tar på mitt psyke. Jag är otroligt trött inte känt mig pigg på flera månader, sover dåligt, törs knappt äta nåt. Fast dom tagit alla prover har jag inga matallergier.

Mina nässelutslag har aldrig kliat, bara brinner i huden som om nån eldar på den. Och att känna så i 3.5 mån dag ut och dag in tär på kroppen. Folk undrar om jag nyss kommit från solariet så ser mitt ansikte ut och hals. Allt irriterar kan inte sminka över de, kan bara smörja med jojoba olja på halsen som är det enda som inte irriterar. Jag blir trött på livet. En läkare har undersökt mig riktigt alla andra har suttit två meter ifrån och sagt att de går inte göra nåt.


Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Monika
Källor: Monika

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *