Nässelutslag i två år på grund av stress

Christina berättar om hur en svår period i hennes liv gjort att hon utvecklat nässelutslag vid stress och beskriver vad som gör utslagen sämre och bättre för henne.

(Ett nytt fönster öppnas)

Nässelutslag av stress

Jag har haft nässelutslag i snart två år det kommer och går. Oftast är det på mage, ryggen, ben och armar. Jag har fått citrizin och tavegyl + kortisontabletter att lösa i vatten. Och även propyderm kräm. Jag fick ett tips att ha olivolja i badvattnet, det hjälper lite mer fast jag har ändå krämen efteråt.

Mina utslag kommer oftast när jag är stressad eller orolig för något. Jag försöker med avslappningsövningar nu och mindre stress. Jag har testat sola solarium för någon sa att det var bra men rekommenderar det inte, ännu ingen effekt till det bättre. Det är svårt att låta bli att klia när det är som värst men att tänka på annat brukar funka.

Första gången jag fick utslag så använde jag allt jag hittade att klia med men rekommenderar det inte, jag fick värre utslag och även ödem på öga. Det blev akut till sjukhus och där sa man att jag hade nässelutslag, jag var då ganska sönderstressad pga. jobb, skilsmässa och att vara ensam mamma, det var så jag fick mina utslag. Men nu äntligen har jag fått remiss till hud mott på sjukhuset.
Så nu väntar jag på att få komma dit .

Hoppas att det kan bli bättre!


Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Christina
Källor: Christina

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *