Nässelutslag på hela kroppen utan någon som helst förvarning

Emma beskriver hur hon vid ett tillfälle fick nässelutslag med ljus- och blåsliknande utslag i ansiktet och på halsen som senare sprid sig över hela kroppen.

(Ett nytt fönster öppnas)

Nässelutslag på hela kroppen utan någon som helst förvarning

Helt plötsligt utan några som helst symptom började jag se mindre ”blåsliknande” eller mer lite ljusare upphöjningar på halsen och på ställen i ansiktet. Ställena där utslagen brutit ut var mycket röda och jag insåg snabb att det kliade något extremt, vilket jag då gjorde.

De små utslagen spred sig och de små ”blåsliknande utslagen” som jag redan hade, utvecklades till stora områden på kanske 10 cm i diameter. Vid det här laget kliade det på hela kroppen till och med där jag inte hade utslag och där jag kliade uppstod flera upphöjningar i små runda bollar tätt intill varandra, dessa var kanske någon centimeter stora.

Från att ha haft det lite i ansiktet, på bröstet och armarna visade det sig nu att jag också hade det på magen, ryggen, låren, rumpan, till och med utan att ha kliat mig just där. Utslagen var både små vita prickar på vissa ställen och stora klungor och de upphöjda utslagen på andra. Vi fick kort därefter bekräftat av en sjukskötare till kompis att det nog rörde sig om nässelutslag eller nässelfeber. Det kliade fortfarande efter någon timme, och klådan och utslagen blev bara värre av det.

Med lite kortisonkräm kunde jag lugna utslagen och klådan relativt och några timmar senare, kanske 2-3 var alla utslagen borta. Sedan dess har jag aldrig haft ett utbrott lika extremt och omfattande som det här, men har fått enstaka utslag i ansiktet och på armarna.


Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Emma
Källor: Emma

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *