Jag får nässelutslag vid kyla och av ibuprofen

Kristina förklarar om hur röda utslag dykt upp på kroppen efter hon varit ute i kallt vatten en längre stund. Utslagen har även dykt upp i samband med värktabletten ibuprofen.

(Ett nytt fönster öppnas)

Nässelutslag vid kyla och av ibuprofen

Förra sommaren var jag i vattnet och drog upp sjögräs med en kompis. Vattnet var inte så värst kallt och vi höll på med detta en bra stund. Då vi kom upp satte vi oss ner och då kom röda utslag överallt. På armar och ben. Jag var lite kall, så jag virade in mig i en varm badrock och blev varm i kroppen. De röda utslagen försvann rätt snabbt. Jag funderade på om det kunde vara att jag var allergisk mot sjögräset, eftersom armarna var värst åtgångna. Litet otäckt, då jag aldrig haft allergi eller något sånt förut.

Sen, denna sommar, hände samma sak, då jag klippte vass. Denna gång hängde jag tvärs över en badmadrass och klippte vassen under vattenytan. Jag blev väl kall, men också illamående, förmodligen p.g.a. arbetsställningen. Då jag skulle gå upp till stranden var jag alldeles yr i huvudet och detta berodde förmodligen också på arbetsställningen, inte bra för hjärtat kanske?

Dessutom en gång till, denna gång en reaktion mot Ibuprofen, som jag tagit mot en värkande axelled. Jag fick också förstoppning samtidigt. Så fort jag slutat äta den medicinen, försvann förstoppningen och utslagen. Jag tror min kropp reagerar mot kyla och Ibuprofen.

Jag är 68 år, kvinna och heter Kristina.


Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Kristina
Källor: Kristina

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *