Mina nässelutslag började som små röda prickar

Cecilia berättar om första gången hon fick nässelutslag. Hon fick hjälp av sjukvårdsupplysningen, åkte in till närakuten och fick där sin diagnos. Hon ger rådet att söka hjälp i tid.

(Ett nytt fönster öppnas)

Mina nässelutslag började som små röda prickar

Mina utslag började som små små röda prickar. Det kliade ordentligt och jag funderade på varför det inte försvann. Prickarna blev som större lite plattare myggbett och bredde tillslut ut sig i stora sammanhängande fält. Det startade på vaden och arbetade sig upp på låret. Jag undvek att raka benen, att ta långa bad, använda lotion och starka duschkrämer.

Efter en vecka hade jag en intensiv klåda så stark att jag inte kunde sova och fick på två minuter ett utslag stort som en handflata på magen. Typiskt för utslagen var att dom alltid svullnade till sig på kvällstid.

Det slutade med att jag ringde sjukvårdsupplysningen för klådan var så intensiv efter att det spridit sig till magen. Det började klia på bröstet, i hårbotten, ljumskarna och under fötterna. Kom in till närakuten och fick konstaterat nässelutslag. Fick kortison och antihistamin på plats och mer på recept att fortsätta med i några dagar. Den värsta klådan försvann efter två timmar och jag märkte en stor skillnad redan nästa dag.

Tyvärr har jag fått ytterligare lite mer utslag sedan jag startade behandlingen men det känns tryggt att stå under behandling då det här varit enormt påfrestande psykiskt och fysiskt.

Mitt ord till er som tror ni har drabbats, sök hjälp i tid!


Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Cecilia
Källor: Cecilia

Kommentarer

  1. Har exakt samma symptom som dig och just nu är jag i stadiet där jag börjar få stora sammanflätande fält av dessa utslag. Hur lång tid tog det för dig att bli av med utslagen? När kan man förvänta sig bli av med dessa förbannade utslag?!?

    Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *