Jag får alltid värmeutslag när jag badar och tränar

Sara berättar om hur hon nästan alltid får nässelutslag när hon badar och att hon tror att värmen tillsammans med kemikalier i schampon och balsam kan vara den utlösande faktorn.

(Ett nytt fönster öppnas)

värmeutslag när jag badar och tränar

Jag får alltid nässelutslag när jag badar. Eller det ser mer ut som rodnad och fläckar än riktiga utslag. Tror det är det man kallar för värmeutslag. Ju varmare vattnet är och ju mer stressad jag är och mer schampo och duschkräm jag använder desto mer utslag får jag.

En gång köpte jag en billig duschkräm på Lidl, som var två liter och jätte billig. Skitbra tänkte jag, men när jag använda den första gången började det klia extremt mycket efteråt och jag blev helt flammig. Kan tänka mig att alla kemikalier som vi utsetts för dagligen ökar känsligheten för främmande ämnen och gör att fler blir överkänsliga och allergiska.

Jag kan även få kliande, flammiga utslag när jag tränar eller om jag ligger i gräset när jag är svettig. Just det där att porerna börjar klia när man ligger i gräs kanske är något helt annat iof. Men ibland när jag tränar är jag säker på att det är nässelutslag eller värmeutslag iaf. Jag inbillar mig att det kan vara så att kemikalier från schampo, balsam, hudvårdsprodukter osv tas upp i kroppen och kommer in i kroppen igen när man tränar och porerna öppnar sig för att svetten ska komma ut.

Läste att de flesta inte har samma känslighet livet ut och hoppas att min värmeutslag kommer försvinna när jag blir lite äldre! Jag skriver igen om något förändrar sig!


Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Sara med värmeutslag
Källor: Sara

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *